Foto 3

Fasciatherapie is een specialisatie binnen het domein van de kinesitherapie.

Het is een vernieuwende therapie afkomstig uit de osteopathie en werd ontwikkeld door Prof. Dr. Danis Bois, een Frans kinesitherapeut/osteopaat en bestaat reeds een 35-tal jaar. Fasciatherapie is een zachte, diepgaande en niet-manipulatieve vorm van behandelen.

Het is een behandelingsvorm voor pijn, bewegings- en functioneringsstoornissen van zowel fysieke als psychische aard. Ze slaat een brug tussen de zuiver fysieke en de psychische benadering van klachten. Ze kan zowel invloed uitoefenen op het lichaam, als op het stress regulerend systeem en de pijngewaarwording, de emotionele reacties en het denken. Via aangepaste instructies wordt de patiënt zich bewust van wat er zich afspeelt in zijn lichaam. Hij ervaart en ontdekt nieuwe bewegingspatronen, vergroot zijn bewegingsmogelijkheden, neemt spanningsveranderingen en andere nuttige fysiologische reacties waar. Op deze manier zijn patiënten meer betrokken bij het voelen van hun eigen lichaam, waardoor ze ook meer gestimuleerd worden om mee te werken.

Meer informatie over Fasciatherapie: www.fascia.be

Tijdens een sessie fasciatherapie kan je kiezen voor een behandeling van 45 of 60 minuten, afhankelijk van de aandoening. Een behandeling fasciatherapie kan bestaan uit een manuele behandeling, een oefentherapie, introspectie en indien gewenst, een therapeutisch gesprek.

 Toepassingsgebieden:
> Rug- en nekklachten
> Spier- en gewrichtsaandoeningen
> Migraine en hoofdpijn
> Constipatie, verteringsproblemen
> Circulatieproblemen
> Vermoeidheid of slaapstoornissen
> Ademhalingsproblemen
> Chronisch vermoeidheidsyndroom en fibromyalgie
> Preventie van stress
> Angsten en concentratieproblemen
> Depressie
> Burn-out
> Pijnbestrijding
> Zwangerschapsbegeleiding