Groepspraktijk voor kinesitherapie en fasciatherapie wil kansen creëren om een groeiproces in beweging te zetten. Groeien is belangrijk voor ons welzijn maar vraagt veerkracht en stabiliteit. De workshops die we organiseren kunnen bekeken worden als een bouwen aan een veilig fundament bij jezelf.

Voor meer informatie over de inhoud van de workshops en eventuele vervolgtrajecten stuur een mail naar  info@fasciakine-hoeilaart.be of via het contactformulier op onderstaande link: https://www.filofotist.be/contact-us


Workshops


De workshops vinden plaats in een groep van maximaal 5 personen.
Inschrijven kan tijdens de kennismaking op één van de infoavonden of via het contactformulier op onderstaande link: https://www.filofotist.be/contact-us

De inschrijving wordt geregistreerd na overschrijving van het inschrijvingsgeld.
Annulering kan tot 48u voor de start van de groepssessie.1. Woensdag 7/8, 13u30 – 15u30

“Bewust bewegen en innerlijk waarnemen: deel 1″

Lichaam én geest staan vandaag dikwijls onder (hoog)spanning. Het is belangrijk voor je welzijn om hier bewust van te zijn. Je leert de werking van je emotionele brein kennen en het door eenvoudige bewegings- en waarnemingsoefeningen kalmeren. Deze introductie verkent hoe je je terug thuis kan voelen bij jezelf. Een verdere verdieping is mogelijk op 28/8.
Kostprijs: 50 Euro
Locatie: Jan van Ruusbroecpark
(Mogelijkheid tot nazorg van 30 min: 20 Euro)


2. Vrijdag 16/8, 18u30 – 20u30

“Ik slaap”

Om te helen is het belangrijk om lichaam en geest te laten rusten. Slaap is noodzakelijk
om te herstellen en is een heel natuurlijk proces. Tijdens deze introductie kom je meer te weten over de cyclus van het slapen en het bioritme met zijn hormonen. Je leert kijken naar je slaapvenster en onderzoekt je slaaphygiëne om te slapen als een roos. Je maakt kennis met de “zeitgebers”.
Kostprijs: 50 Euro
Locatie: Fascia-kinepraktijk  Hoeilaart


3. Woensdag 21/8, 13u30 -15u30

“Bewust bewegen en ademen op de fiets: deel 1”

In de buurt van het mooie Meerdaalwoud leer je op de fiets (mountainbike en/of racefiets) ademhalings- en waarnemingsoefeningen om je terug ontspannen thuis te voelen bij jezelf. Dat door de juiste ademhaling je VO2 Max ook de hoogte ingaat en je conditie verbetert, is goed meegenomen!
Kostprijs: 50 Euro
Locatie: Meerdaalwoud, Parking Speelberg, Sint-Joris-Weert4. Woensdag 28/8, 13u30 tot 15u30

“Bewust bewegen, waarnemen én ademhalen: deel 2”

Het ritme van je ademhaling kan rust en veiligheid uitstralen. In deel 2 leer je welke manieren van ademhaling efficiënt werken bij stressreductie. Tijdens een meditatieve wandeling in het Arboretum krijg je tools aangereikt om deze ademhaling te integreren in je dagelijkse bezigheden: van tanden poetsen tot de afwas doen tot verbinding maken met belangrijke mensen in je omgeving.
Kostprijs: 50 Euro
Locatie: gemeenschapscentrum De Bosuil, kapucijnendreef

(Mogelijkheid tot nazorg van 30 min: 20 Euro)